Multi Level Marketing (MLM)

0 comments
financetwitter.com
Yeah aku tau aku xde pembaca. Close to zero la. Almost like a diary which no one read. Tapi still ada. Dan sebagai tanda terima kaseh, ini maklumat untuk anda, dan jutaan jin yang membaca :D.

Multi level marketin or MLM adalah skim pemasaran yang ramai orang tahu akan namanya. Tetapi, ramai di antara anda tak tahu apa sebenarnye ia. Mungkin ada kawan, iklan, ataupun sesiapa yang mengajak anda menyertai. Ia datang dalam pelbagai produk, ataupon perkhidmatan. Tetapi, ada persamaannya dari cara pemasaran yang multi level atau banyak tingkat (betul ke maksud ni?)

Jika anda selidiki dengan lebih lanjut, (tapi ingat, mendengan celoteh orang MLM susah dihentikan, jadi menanya lebih lanjut amat berbahaya. Lebih lagi pada perempuan aha.) anda akan tahu strukturnya dimana seorang perlu mencari 'downline' orang lebih bawah seolah olah orang bawahan anda. Dan orang bawahan harus mencari lagi orang bawahan jika mahu mengungtungkan anda. Jika pencarian downline ini terhenti, keuntungan anda takat itu sahaja.

Konsep ini akan berterusan. Menggunakan konsep infiniti, seolah olah orang bawahan akan sentiasa ada, tetapi, ia tidak begitu dalam realiti. Penduduk bumi terhad, lebih lebih lagi jika ditolak orang benua, negara, negeri lain, dan orang yang tidak berminat untuk menjadi downline. Jika tiba saat itu, orang paling bawah akan rugi sangat sangat manakala orang teratas telah untung berganda ganda. Anda cuma boleh untung pada awal skim dibuka sahaja. Terlambat, atau termakan pujukan orang yang terbawah yang terdesak mencari downline, andalah mangsa.

Maklumat serta produk yang terlibat anda boleh rujuk pada aididmuaddib.blogspot.com dan semoga anda mengetahui lebih lanjut. Sebaiknya jauhilah. Ada unsur yang menjadikannya haram bagi orang islam :)

-promote sbb name dekat-

My Drama

0 comments

whosright.com



Mekjah: Eh, anak ko dengan pakwe die tu cmne?

Kak Limah: Okey jee, dorang mcm suami isteri da tauu.hahaha..
Mekjah: Heey, ko biaakan je anak ko tu cmtu, ko xhalang kee?

Kak Limah: Watpe nak halang, bia la merekaa, asl mreke bhgia dah laa
Mekjah: Ko ni memang mak tak berhati perut. Habis jahanam anak kau macam tu. Buat la sesuatu sikit.

Kak Limah: Buat pe nak halang?
Mekjah: Buat ape ko kate? ko kate mcm suami isteri tu xde ape?

Kak Limah: Aku kate mcm tu sbb masing masing ada hubungan yang baik. Yang lelaki hormat pada yang perempuan macam seorang suami sebenar, hormat padanya, jaga maruah dirinya, lindunginya, beri nafkah kepadanya. Dia sering nasihatnya, bimbingnya, imami solatnya, berada disampingnya, dengar masalahnya dan mendoakannya.Dia melayannya ketika sunyi ketika jauh dan tidak melupakannya.

Dan si perempuannya pula taat pada lelakinya, patuhi arahannya yang baik, dan menolak yang buruk. Menjauhkannya dari bahaya, dari maksiat, dari orang orang yang jahat. Membantu segala yang termampu dan tidak mengganggunya bila dia perlu bersendiri. Berada disampingnya bila dia perlu. Hormat padanya dan menerima seadanya. Kekal dirumah menjaga maruahnya, keluar selepas izinnnya dan menjaga dirinya sepanjang masa.

Mekjah: Oooo. aku ingat diorang buat ape tadi. hihhi

*Ini jela mood nak tulis -.-"
 
Copyright © Varqidic